10 Temmuz 2007

stuttgart havaalanindan sehre gidis trenle 27 dk.

Stuttgart Tren İstasyonu ile Hava Limanı arası metro no. S2 ve S3 işlemektedir.
Metro istasyonunu Terminal-1, 1. seviyesindedir.
Metro trenleri 10 ve 20 dakika aralıklarla işlemektedir.
Hava Limanın'dan sefer saatleri: 5:08 ile (pazar ve tatil günlerinde 5:48) 0:08 arası.
Seyir süresi: 27 dakika
Masraf: 3 €
(see Timetable from station 'Flughafen' to station 'Hauptbahnhof').

Stuttgart Hava Limanı şehir merkezinin güneydoğu istikametinde 13 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. trenin izledigi yolu gormek icin;
http://www2.vvs.de/vvs/FILELOAD?Filename=vvs_45BBE15E3.pdf

EKSI SOZLUKTEN ALINTI;
STUTTGART HAVAALANI
En karışık kafayla bile içinden çıkılması kolay, gösterişten uzak fakat zarafete yakın; Baden-württemberg eyaletinin göz nuru tesis.
şehre ait tüm ayrıntıların sergilendiği souvenirler burada rahatlıkla bulunabilir. Uçurum sayılabilecek fiyat farkı da yoktur. Restaurantlarda coşkulu etiketlerle huzura çıkan meşrubat, yüz metrede bir bulunan otomatlardan daha ucuza alınabilir. Lufthansa'nın bekleme salonlarına sızmak mümkün, çay da kahve de beleş ve klastır; önemle duyurulur.
THY su bile vermiyor, özel havayolları peçete parası istiyor. Güvenlik görevlileri biraz öküz, ama bölgenin efendi insanlarıyla dolu, kalabalık denecek hengameden seyrelmiş bir buluşma yeridir aynı zamanda. Sadece neşesi eksiktir.. o da, bu mevsimde ayrılanların kavuşanlara fark atmasından olsa gerek... (05.12.2005)

(S-bahn bildiğiniz banliyö trenidir. almanya'da her eyaletin kendi s- ve u-bahn işletmesi vardır. bunlar deutsche bahn'la ortak çalışırlar. ancak db'ın bir alt kolu ya da iştirakı olmak zorunda değillerdir. içlerinde özelleştirilmiş olanları dahi mevcuttur.)

Hiç yorum yok:

nereden

zoom