10 Ocak 2007

İsviçre Hakkında


İsviçre Hakkında Genel Bilgiler burada
Zurih hakkında bir gezi yazısı burada

Trenle Seyahat
İsviçre'nin yaygın ve gelişmiş demiryolu sistemini seveceksiniz. Rahat ve dinlendirici olup manzaradan bol bol faydalanmanızı sağlar.Trenler sabah erken saatlerden gece yarısına kadar tarifeli olarak kalkarlar. Bağlantılı trenler kolaydır ve genelde birkaç dakika içinde gelirler. Hem bir yerden bir yere normal biletler hem de tur biletleri İsviçre'deki bütün tren istasyonlarında satılır. Koltuk rezervasyonları sadece Glacier Express, Bernina Express v.s. gibi özel manzaralı trenlerde gereklidir. Koltuk rezervasyonları İsviçre'de büyük tren istasyonlarında yapılır. Normal trenlerde ise koltuk rezervasyonları ancak büyük gruplar için yapılabilir.
Seyahat Sistemi
İstediğiniz tren kartını belli seyahat acentelerinden, Swissair bilet gişelerinden ve İsviçre'deki bütün büyük tren istasyonlarından satın alabilirsiniz.
Swiss Pass
Swiss Pass ile İsviçre Seyahat sisteminin bütün ağında limitsiz seyahat edebilirsiniz. Buna İsviçre Federal Demiryolları, özel demiryollarının çoğu, göl vapurları, posta arabaları ve çoğu şehirdeki şehir içi transit vasıtaları dahildir. Dağ tepelerine yapılan trekkinglerin çoğunda %25 indirim vardır. Bütün Swiss Pass'lar birbirini takip eden günlerde geçerlidir. (4, 8, 15 gün ya da 1 aylık olarak satilir.)
4 günlük ortak swis (saver) pass ücreti kisi basi; 217 CHF (140 Euro)
8 günlük ortak swis (saver) pass ücreti kisi basi; 313 CHF (201 Euro)
http://www.swisstravelsystem.ch/index.php?id=73&L=2

nereden

zoom