06 Temmuz 2007

Stuttgart ve yoresel yemek

Stuttgart Birasi bira markalarindan bazilari; Stuttgarter Hofbräu, Dinkelacker, Schwabenbräu ve Erste Stuttgarter Lokalbrauerei'dir. Biracilik Stutgartta gelisen önemli bir ticaret koludur.
Gaisburger Marsch Stuttgartin ulusal yemegi; kusbasi et, patates, sebze, kızartilmis sogan ve Spätzle , et suyu ile yapılan bir tür güvec.
Laugenbrezeln (cubuk kraker tadinda alman simiti) Sadece firinlarda degil, sokakta da satilan ve yenilen bir hamur isi, Biranin yaninda iyi gider.
Linsen mit Saiten Sosisli mercimek yemegi, "Spätzle" ile servis edilir.
Maultaschen Alman mantisi; kare seklinde kesilmis hamur icine sosis, kiyma, ispanak, yumurta, sogan, maydanoz konur ve et suyunda pisirilir yada yumurta surulerek firinlanir. patates salatasi ile servis edilir.
Schwäbischer Rostbraten dilimlenmis sigir eti bol sogan ile birlikte kizartilir. genellikle "Sauerkraut", "Maultaschen" ve "Spätzle" ile servis edilir.
Spätzle (makarna/Eriste) Avusturya kökenli olup Avusturya, Bavyera ve Italyanin kuzeyinde de sevilen bir garnitürdür. genellikle et türlüsü gibi yemeklerin yaninda, tabagin bir kenarina yemek, bir kenarina da sicak haslanmis veya kavrulmus spätzle konularak servis yapilir. Veya späztleyi kusbasi etle kavurup üzerine yumurta kirip yenilir.
Stuttgart Sarabi Stuttgart Almanyanin baslica sarap üretim bolgelerinden biridir. En favori üzüm cinsi kırmizi Trollinger'dir.

Zwiebelkuchen Soganli Tart.

nereden

zoom