07 Temmuz 2007

Önce karnimizi doyuralim, sonra gezi

Fast Food alternatifleri;
-Stuttgart'in bir çeşit simit diyebileceğimiz Brezel'i meshurdur. (yanında Tereyag ısmarlamayi unutmayın! Königsstrasse'de kücük ahşap satış kulübelerinde ve her fırında bulabilirsiniz.)
-Tabiki Döner büfeleri
- Bazı küçük snack shop' larda ve belli yerlere konuşlanmış beyaz treylerlerde patates cipsi ve kızartılmış sosis bulunur.
-Tabiki McDonalds, Burger King ve Subway kentte yeralmaktadır. bumlarin yerli rakiplerini denemek isterseniz ise Calwer Strasse'deki Udo Snack'e gidin.
-Gece boyu açık en fazla 2 veya 3 açık fast food dukkanı bulabilisiniz. Bunlar; Rotebühlplatz'daki Kebap Nemo, Donerci "Gül Kebap" ve "Rathaus" (City Hall) yanındaki hiç kapanmayan "Conrad"dır.
Restaurants
Restauran ve küçük otellerde genellikle yöresel Swabia yemekleri bulunur. (Vejeteryanlar için kötü haber) Zengin bir menü olarak Biraz 'Spätzle' yada 'Knödel' ısmarlayabilirsiniz .
Tabi kentte her çeşit mutfaktan iyi ve kötü örneklere rastlayabilirisniz: German, Italian, French, Greek, Japanese, Chinese, Indian, African, American ve diğerleri.
Ortalama Restaurant fiyatları;
Pizza yaklaşık 8,- EUR. dan başlar
İyi bir et yada balık 16,- EUR. başlar.
Alkolsüz içkiler 2,50 EUR
Orta kalitede bir şişe şarap 2,60 EUR

Sabah Kahvaltısı;
Yerel kahvaltıda taze ekmek, brezel, çörek olur, yanında tereyağ, peynir, domuz jambon, bal, yumurta sevis edilir. Kahve, çay, portakal suyu yada sıcak çukulata eşlik eder.
kentte 2 Starbucks Coffee Königstrasse de vardır.(3.sü Calwer Strasse açılıyor).

nereden

zoom